» Deschiderea cu fanfara a lunii României (7 noiembrie 2005)

Vineri seara, în sala Prieure ar fi putut sa fie numai spectatorii foarte numerosi ai unui concert de muzica româneasca. Cei patru muzicieni ai Tarafului „Bujorul” au stiut sa-i îndeparteze de griji cu arii traditionale pline de antren. Aceasta întîlnire organizata de Asociatia Echange – Roumanie marcheza debutul lunii României, în cursul careia acestei tari i se vor acorda onoruri.

Extras din articol:
„... Taraful Bujorul, care reuneste acordeon, vioara, contrabas, fluier si ocarina, cunoaste succesul atît la el acasa, dar si în Franta, unde cînta cu regularitate. Prestatia Tarafului Bujorul a marcat pe rînd deschiderea lunii României la Saint-Just-Saint-Rambert, cît si aniversarea înfratirii orasului cu Tîrgu-Neamt....”

» Concert de muzica româneasca pentru 320 de copii (O.F., 23 martie 2005)

Grupul Muceaa raspuns invitatiei Asociatiei Fontenay-Roumanie si a sustinut un concert în fata a 320 de copii în saptamîna solidaritatii.

Extras din articol:
„.... Grupul Mucea este format din patru membri. Instrumentele lor: vioara si fluierul, care constituie baza muzicii populare traditionale românesti, alaturi de acordeon si contrabas. Prestatia lor a fost la fel de apreciata si în timpul seratei muzicale Franta – România, de vineri seara. Daca membrii grupului cînta de mult timp (violonistul practic de 62 de ani), ei s-au reunit pentru a forma acest grup de un an. <<În România, a fost mare sarbatoare la comemorarea a 500 de ani de la moartea domnitorului Stefan cel mare. De atunci am început sa cîntam în aceasta formula>>, explica Florin Mucea, acordeonistul. …”

© 2007 Mucea.ro